Zo haal je het maximale uit je werkdag: focus to create!

21-02-2022

focus to create

De telefoon beantwoorden, reageren op mails die doorlopend binnenkomen, een brandje blussen, een klant die een spoedbespreking inlast: voor je het weet is het avond en heb je nauwelijks iets van de grond gekregen. Hoe houd je in de waan van de dag focus op je resultaat?

Tijd is schaars; daar wil je effectief en doelgericht mee omgaan. Met deze eenvoudige stappen bereik jij elke dag weer je resultaat:

Bouw dagelijks een reflectiemoment in

Dit is een belangrijke eerste stap: focus begint met stilstaan bij waar je mee bezig bent. Dragen je activiteiten bij aan je resultaat? Heb je nog voldoende focus op wat er echt toe doet? Plan hiervoor dagelijks een vast moment in – ik doe dit aan het eind van de avond.

Maak een must do-lijst

Gebruik het reflectiemoment ook om te reflecteren op wat je de volgende dag voor elkaar wil krijgen. Ook weer met het oog op resultaat. Stel dan een must do-lijst op met concrete acties die prioriteit hebben én wat je daarmee wilt bereiken.

Voer je must do-acties vóór 12 uur uit

Committeer je eraan je noodzakelijke acties vóór de lunch uit te voeren, want er komen ongetwijfeld nieuwe, onvoorziene issues langs die je plannen doorkruisen. Doe wat écht moet eerst en pak dan pas randzaken op.

Daag jezelf uit

Een actielijst is handig en geeft structuur, maar het resultaat telt. Ga daarom bij elke actie die je uitgevoerd hebt na of je ermee bereikt hebt wat je wilde bereiken. Als je dat ook bijhoudt, geeft dat inzicht in waar je bij moet sturen. Gebruik hiervoor gerust mijn daily sheet.

Als je hier een routine van maakt, houd jij de regie en begin je elke dag met concrete acties die noodzakelijk zijn om te creëren. Met als bijkomend voordeel dat je meteen in een goede flow zit om ook in de middag productief te blijven bijdragen aan de resultaten die je voor ogen hebt.

Deze blogpost is de derde in een 10-delige serie met de voornaamste regels voor een succesvolle business van Maurice Hoog. Binnenkort volgt deel 4 over het belang van de juiste mensen aansluiten.

Nieuwsgierig hoe Maurice Hoog jouw business naar een hoger plan kan helpen? Neem vrijblijvend contact op per mail.

 

 

 

Gerelateerd nieuws

Share This