Heb jij voldoende commitment voor succes?

15-08-2022

Commitment

Hoezeer je ook overtuigd bent van je product of dienst, je hebt nooit garantie op succes. De ondernemer die zegt nooit bang te zijn om te falen, liegt. Dat gevoel is universeel en menselijk. Waar het om gaat, is hoe je ermee omgaat. Durf jij te vallen en weer op te staan, of ben je constant bezig te voorkomen dat je valt?

Kijk eens heel eerlijk

Dan voel je meteen hoe comfortabel het is om niet te bewegen, om niet het risico te nemen. Om niet over je faalangst heen te stappen. Maar daar bereik je niks mee. Succes vereist moed. De moed om je nek uit te steken en onderuit te gaan.

De beste manier om die moed te verzamelen, is commitment.

Commitment gaat verder dan discipline; met discipline alleen – zonder doel of commitment – ben je jezelf onnodig aan het straffen.

Zo gaat commitment voor je werken:

  • Zorg dat je heldere doelen voor ogen hebt, dat je precies weet wat je wilt bereiken en vooral ook wanneer.
  • Breng dán de discipline op om daarvoor te gaan. Op die manier bepaalt het resultaat het proces en niet andersom.
  • Zet jezelf op het speelveld; realiseer je dat we allemaal onzeker zijn als we iets nieuws oppakken of iets voor het eerst doen. Daar moet je gewoon mee dealen. Doe wat nodig is en accepteer de gevoelens die daarbij horen.
  • Maak je daarbij ook niet druk om beeldvorming en laat je niet van je doelen afleiden door wat anderen er mogelijk van vinden. Als je jouw persoonlijke integriteit in de waagschaal zet bij alles wat je doet, is de slagingskans hoog.
  • Durf te vallen. Bekijk de eventuele mislukking als leermoment, als een kans om door te ontwikkelen. Toen je vroeger kroop, opstond en omtuimelde, bleef je toen kruipen? Nou dan!

Je zult merken: zodra je start met commitment, creëer je meteen energie

Voor jezelf en om je heen. En doordat je je verbindt aan de noodzakelijke vereiste acties en die dus ook uitvoert, steven je recht op je doelen af. Zo vormt commitment een krachtig vliegwiel voor succes. En het mooie is: je kunt er direct mee beginnen!

Deze blogpost is de negende in een 10-delige serie vuistregels voor een succesvolle business van MauriceHoog.

Nieuwsgierig hoe MauriceHoog jouw business naar een hoger plan kan helpen? Neem vrijblijvend contact op per mail.

Gerelateerd nieuws

Share This