Richard van de Bospoort Over Maurice Hoog

25-05-2021

Hoe breken we door ons plafond heen? Die vraag was voor Richard van de Bospoort, oprichter van IT-consultancybedrijf Fizor, de aanleiding om op zoek te gaan naar support in zijn netwerk. In tien jaar tijd had hij met zijn team een solide organisatie opgebouwd, maar de groei ging hem niet hard genoeg. In Maurice Hoogendoorn van Forward Business Coaching vond hij de ideale combinatie van resultaatgedrevenheid en saleservaring om de gewenste versnelling te creëren

Richard besefte dat de groeiambities voor zijn bedrijf ook iets vroegen van zijn leiderschap. Dat hij meer vanuit een visie moest gaan sturen op resultaat in plaats van projecten te blijven managen als meewerkend voorman. “Behalve op het zakelijke vlak kon ik dus ook wel wat ondersteuning gebruiken bij mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Na mijn eerste gesprek met Maurice zag ik op allebei die vlakken goede redenen met hem verder te gaan. En andersom.” Inmiddels zijn ze anderhalf jaar verder en is er onmiskenbaar een nieuwe, frisse wind door het bedrijf gaan waaien.

Groeien is loslaten

Maurice bracht Richard in aanraking met ‘straight line leadership’, een bewezen succesvolle methodiek om doelgericht en gefocust leiding te geven. “Die kennismaking was voor mij een herijking van wat ik eigenlijk al wist, maar nog niet altijd in de praktijk toepaste. Bijvoorbeeld dat het, wil je groeien, van groot belang is om heldere doelen te formuleren en daarnaartoe te werken. Direct bij het begin van onze samenwerking heb ik dan ook samen met Maurice in kaart gebracht waar mijn ambities liggen, zowel zakelijk als persoonlijk. Die hangen bij mij nauw samen: als ik wil dat mijn bedrijf sneller groeit, betekent dit dat ik moet leren loslaten.”

Splitsing om focus te houden

Tegenwoordig stelt Richard elke dag een todolijst op en maakt hij in de ochtend eerst tijd om acties op te pakken. “Dit helpt om focus te houden en het creëert tijd voor de rest van de dag. Die ik dan in alle rust kan besteden aan zaken die op dat moment aandacht behoeven. Voor mijn gevoel ben ik in dat opzicht sterk gegroeid: ik herken beter wat belangrijk is en wat er even niet toe doet. Daar heeft de aanpak van Maurice erg bij geholpen.” Ondertussen heeft Richard een compagnon aangehaakt bij het coachingstraject met wie hij het label Fizor bouwt en hij Scanman heeft opgebouwd. Inmiddels heeft de Forza IT Group, drie labels onder zich. “Die uitsplitsing was nodig om focus te houden. Forza Consulting is van origine een softwarehuis dat alles doet van beheer tot uitvoering. Daarbinnen zijn gaandeweg specialismen ontstaan die een eigen etalage verdienen, ook om zo hun eigen, specifieke doelgroep beter te bereiken. Zo hebben we Scanman neergezet waarmee we wereldwijd automatiseringsoplossingen bieden en Fizor, een nieuwe tak voor business application consultancy binnen het low code now code IT landschap.”

Spelen om te winnen

De veranderingen in het leiderschap en in de organisatie die zich aftekenen, pakken goed uit. Ondanks de coronacrisis zag de Forza IT Group zijn omzet met 20 procent groeien en die stijgende lijn zet door. “Daar draagt Maurice op allerlei manieren aan bij: met zijn ongebreidelde commitment, zijn effectieve coaching, met zijn ondersteuning bij het positioneren van onze labels, met zijn waardevolle netwerk. Hij is een fantastische aanjager, zo’n personal trainer door wie je je vijftien keer opdrukt in plaats van tien keer. Maar ik zou mijn team tekortdoen als ik alles aan Maurice toeschreef. We doen het echt met z’n allen. Het is mooi als mijn compagnons en ik doelen hebben, maar het gaat pas werken als de organisatie erachter staat. Ook doordat de doelen nu duidelijk zijn, is iedereen extra gemotiveerd is om daarachteraan te gaan. We weten waar we voor werken, en we spelen om te winnen.”

Gerelateerd nieuws

Share This